Algemene informatie

 

Aanmelding en plaatsing

Aanmelden kan alleen schriftelijk middels het inschrijfformulier wat u kunt vinden op onze website. U kunt naar aanleiding van deze inschrijving een afspraak maken voor een intake gesprek.

Tijdens dit gesprek wordt het door u ingevulde inschrijfformulier doorgenomen en regelen we  in overleg de overige formele zaken. Er wordt uitvoerig verteld over de mogelijkheden die kinderdagverblijf Huisje Boompje Beestje u en uw kind te bieden heeft. Ook bieden wij u bij deze gelegenheid een rondleiding aan.

Na plaatsing zullen wij u vragen een foto van uw kind naar ons toe te mailen of wij zullen uw toestemming vragen een foto te maken van uw kind, welke wij gebruiken voor een informatieve kaart. Hierdoor hebben onze leidsters snel alle belangrijke informatie over uw kind bij de hand.

Het inschrijfgeld bedraagt €20,00 per kind.

  VVE  

  VVE staat voor vroeg- en voorschoolse educatie en houdt in dat we steeds meer bezig zijn met het volgen en stimuleren van de taalontwikkeling van uw kind. VVE is vooral gericht op de taalontwikkeling, met name om kinderen die mogelijk al een taalachterstand hebben of deze mogelijk zullen ontwikkelen te stimuleren en ondersteunen. Juist ook in de voorbereiding op de overgang naar het primair onderwijs is een juiste ontwikkeling in de aanname van taal en het gebruik ervan enorm belangrijk. 

  Wij hebben onlangs ook een taalworkshop mogen bijwonen van Kentalis en kunnen, met de verkregen kennis,  een taal ontwikkelingsachterstand van een kind in de praktijk beter herkennen en toetsen.

  Een kinderopvang rekenvoorbeeld

  U brengt uw kind 2 dagen in de week van 10.00-16.00 uur, wij factureren u hiervoor 2×6 =12 uur per week. Met ons vaste tarief van € 8,17 is dit 12 uur x € 8,17 = € 98,04 euro per week.

  Per jaar is dit € 5.098,08. Bij een regulier KDV zou u voor beide dagen 2 dagdelen af moeten nemen (is 4 dagdelen in totaal). Dit is gemiddeld 2 dgn x 12 uur = 24 uur per week. Dit is € 196,08 per week en op jaarbasis is dit € 10.196,16 (in dit rekenvoorbeeld is het huidig tarief van 2020 genomen)

  Uw voordeel bij ons is op jaarbasis:  € 5.098,08

  Opzeggen / wijzigen

  De opzegtermijn én termijn voor wijziging van contracten bedraagt 2 maanden. 
  Een contract eindigt ook altijd op de laatste dag van de maand.
  Voor het wijzigen van contracten brengen wij 10 euro contractwijzigingskosten in rekening. Echter bij een wijziging van het contract kunnen wij niet altiijd garanderen dat deze wijziging ook per direct kan worden doorgevoerd.

   

   

   

   

   

  Groene kinderopvang 

  2014 werd uitgeroepen tot het jaar van de groene kinderopvang! Wij waren daar heel blij mee want wij vinden het heel belangrijk dat kinderen de kans krijgen om zoveel mogelijk buiten te zijn en zich te ontwikkelen in de natuur. Kinderen hoeven buiten nauwelijks gestimuleerd te worden, ze gaan zelf op ontdekkingstocht. Natuur en buiten zijn stimuleert;

  • baby’s ontwikkelen als eerste vooral hun zintuigen (kijken, horen, zien, voelen en proeven)
  • peuters en kleuters ontwikkelen hun cognitieve, motorische en sociale vaardigheden.                     Ze leren o.a. kruipen en lopen, samen spelen of juist alleen, wisselen elkaar af en vergaren kennis over de natuur.

  Heeft u vragen?

  Stel ze ons gerust, maar bij voorkeur via de mail. Dit stelt ons in de gelegenheid om  op uw vraag adequaat en gericht een antwoord te geven.

  Ons pedagogisch beleid in de praktijk o.a.:

  • Een huiselijke inrichting voor vertrouwen en rust.
  • Een vast dagritme zodat uw kind weet waar het aan toe is.
  • Opvang in horizontale groepen voor meer ontwikkelingsgerichte activiteiten.
  • Variatie aan activiteiten. Zo leert een kind wat het leuk vindt.
  • Vaste medewerkers en een vaste mentor zodat de kinderen niet onnodig hoeven te wennen aan “nieuwe” gezichten.
  • Speelgoed op ooghoogte waar het kind zelf bij kan. Zo leren de kinderen het “zelf te doen”  en te kiezen.
  • Zaaien en oogsten uit de eigen moestuintjes zodat de kindren leren te zorgen voor de natuur en de wereld om hen heen.
  • Gezond, gevarieerd en gezamelijk eten want zien eten doet eten en zo leren de kinderen te wennen aan verschillende smaken. Zo ontwikkelen de kinderen bovendien een gezond eetpatroon.

  Aanmelden

  Hiervoor verwijzen we naar ons aanmeldformulier. Aan de hand van dit formulier zullen we telefonisch een afspraak inplannen om de verder aanname formulieren met u door te nemen.

  Liever eerst een rondleiding; bel ons gerust dan maken we een afspraak.

  Openingstijden

  maandag t/m vrijdag van
  06.30 tot 18.30u

  Belangrijke info

  Huisregels
  Algemene voorwaarden
  Inspectierapport HBB Venlo

  Contact

  Landweerweg 21
  5915 PC Venlo
  077 352 2117
  info@kdvhuisjeboompjebeestje.nl

  LRK nr. 414612723

  Website gemaakt door UPsite